Terapeuten Nelly

Den 30.08.13 ble Nelly lånt ut til teamet på Spesialpost 4, Østmarka (TPS) .  Vi fikk hyggelig tilbakemelding fra teamet etter dagen:

fobiteam

Fornøyde behandlere sammen med Nelly, og sønnen Kasper fem måneder. Han var med mest som urokråke :-)

«Ved Spesialpost 4 på Østmarka i Trondheim lånte vi Nelly da vi fikk besøk av 3 pasienter som hadde hundefobi. En fobi er en irrasjonell og vedvarende frykt for visse situasjoner, aktiviteter, gjenstander, dyr eller mennesker. I verste fall kan dette medføre at mennesker får ødelagt hverdagen sin på grunn av angsten.

Den beste behandlingen for fobi, er eksponeringsterapi. Det går ut på at man i kontrollerte omgivelser og i rolig tempo tilnærmer seg det man er redd for, steg for steg. Nettopp på grunn av dette er det også en utfordrende og «skummel» behandling for pasientene. Derfor er det viktig i behandling av hundefobi at vi bruker en hund som er fullstendig forutsigbar, stabil og kontrollerbar.

Det var 3 meget nervøse pasienter som møtte til behandling forrige uke. Til å begynne med kom Nelly i bånd inn i på området, i nærheten av pasientene. I starten er er det en avstand på 20 meter, og bare det ga pasientene høy angst. Etter en stund gikk ubehaget ned, og Nelly kunne da komme nærmere, for å gjøre øvelsen mer utfordrende. Slik fortsatte behandlingen, og etter ca 30 minutter hadde pasientene kommet såpass langt at de turde klappe Nelly, uten for sterk angst. Etter hvert gikk de også med henne i bånd og til slutt lekte de med Nelly. Alt dette var mulig på grunn av den meget stabile, rolig og stødige Nelly!

Det er tidligere brukt flere hunderaser i forbindelse med hundefobibehandling, men alle behandlerne på Spesialpost 4 på Østmarka var ikke i tvil om at Nelly var perfekt for en slik jobb! Vi håper å kunne låne henne ved en senere anledning. Tusen takk for hjelpa, Nelly, Øivind og Børge!

Odd Ivar Abusland, behandler på spesialpost 4, Østmarka»