Kenneltreff 2013

Årets kenneltreff gikk av stabelen siste uka i juni. Som vanlig var opptakten “Den store styrkeprøven” mellom Trondheim og Oslo, men alle som startet så tidlig fikk tråkla seg forbi syklister både på veien fra Trondheim og Oslo.

Sportrening og hverdagsdressur

Siden i fjor har vi trøblet litt med sporterrenget, da den stadig flottere skistadionen ovenfor Trolltun tar mer og mer plass. I år sørget en foretaksom ulv med 16 lam på samvittigheten i løpet av 2 netter for at vårt alternative terreng på Dovre ble helt spolert. Det sto forskremt sau og trykket overalt der vi prøvde å legge spor og nesen til hundene gikk i vilden sky. Vi fikk heldigvis tillatelse til å bruke et nytt terreng som var både bedre og mye større enn det terrenget vi tidligere har brukt.

Masse ny kunnskap

Noen ønsket å fortsette å trene felt og det ble også flere runder med hverdagsdressur. I tillegg var vi så heldige å få opp Tryggve Kroken ti et interessant foredrag om hund. Kroken har årevis med erfaring fra Forsvarets Hundeskole, tjeneste med hund i Libanon og som karakterdommer i mange år. Veterinær Per Engum fra Stjørdal Dyreklinikk hadde også en nyttig forelesning om førstehjelp til hund. Dette kan vi alle få bruk for før vi aner det, og vi tror mange fikk noen enkle regler som gjør at man kan komme seg til veterinær og samtidig vite at man har gjort det man kunne.

Takk til alle som deltok for at dere gjorde dette til ei fantastisk flott uke for oss og motivasjon og inspirasjon til oss som oppdrettere.